Foredrag og workshop den 25. og 26. juni i Slangerup på Sjælland

Taler I samme sprog du og din hest?

Kend hestens dæmpende signaler. Jeres genvej til bedre kommunikation.

Et nik. Et smil. Et hej!

Helt almindelige signaler, når vi mennesker passerer hinanden på gaden. Små hurtige non-verbale signaler, der afslører, at vi er venligsindede. Det interessante er, hvordan dine signaler modtages. Nogle smiler tilbage, andre vender sig lidt væk for at undgå at se dig i øjnene, andre standser op og vil tale med dig. Altsammen en kombination af signaler, der giver alle mulighed for at blive i deres komfortzone, og opretholde et konfliktfrit, offentligt rum.

Vi er ikke alene om at udveksle disse signaler; andre dyr, der lever i sociale grupper, bruger dem også. Den norske hundetræner Turid Rugaas opdagede disse signaler, som hun kaldte Calming Signals hos hunde, og adfærdsforsker Rachaël Draaisma har forsket i Calming Signals hos heste.

Hundredvis af videoer af tamheste af forskellige racer i interaktion med mennesker, eller med mennesker på op til 20 meters afstand fra heste, ligger til grund for Rachaël Draaismas forskning. Situationer som heste, der blev sadlet op, striglet, sluppet løs på ridebanen, ført for hånd, vist frem under rytter og så videre.

Disse videooptagelser danner grundlaget for undersøgelsen, der førte til beskrivelsen af 20 beroligende signaler, som heste bruger til at mildne hinanden og berolige sig selv, for at bevare et positivt socialt klima og undgå negative konfliktoptrapninger i flokken.

Eksempler på Calming Signals

Hesten blinker, kigger væk, halvt lukker øjnene, tygger, gaber, drejer hovedet væk…

Undersøgelserne førte også til beskrivelsen af 10 kommunikationsstiger, der repræsenterer måder, hvorpå en hest kan interagere med stimuli omkring dem. Hvert trin på stigen repræsenterer et spændingsniveau, og kommer til udtryk som funktioner og adfærd, hvilket gør dem til et værdifuldt værktøj til at vurdere din hest og se, om mulig spænding hos din hest er aftagende eller stigende.

Rachaël Draaismas formål og ønske med forskningen er at berige hestes liv. Hun er uddannet fra Radboud University i Nijmegen, Holland. Hun har altid levet med og haft en passion for hunde og heste. I 2002 besluttede hun at gøre det til sit erhverv. Rachaël opnåede flere diplomer og begyndte derefter at arbejde som træner og adfærdskonsulent, først med hunde og senere med heste.

I 2013 gennemførte hun TR (Turid Rugaas) International Dog Trainers Education kursus. Under Turids mentoropsyn begyndte hun at studere de beroligende signaler fra heste, filme tamme heste og analysere det resulterende materiale.

Undersøgelsen greb om sig og førte til et komplet fokusskifte fra hunde til heste. Det førte også til den verdensomspændende udgivelse af bogen ”Language Signs and Calming Signals of Horses” samt bogen ”Scentwork for horses”.

Vi er mega stolte af at kunne invitere dig til 2 fysiske foredrag og workshops den 25. og 26. juni med adfærdskonsulent og forfatter Rachaël Draaisma. Hun er kvinden bag forskning og udredning af hestes dæmpende signaler – som i fagsprog kaldes Calming Signals.

Til foredraget og workshoppen vil du møde Rachaël, og kunne stille spørgsmål og blive meget klogere på de 20 forskellige Calming Signals og de 10 kommunikationstrin hos heste.

Du vil helt sikkert blive proppet med masser af nyttig viden, som du kan suse lige hjem i stalden og gå igang med.

Og din hest vil elske dig for det ❤️

 

Køb din billet her:

Klik på hver billettype, for at læse mere om det specifikke indhold på de 2 dage.


Du skal regne med et program, der løber fra kl. 9:00 – 15:00 både lørdag og søndag.

Dette vil måske også interesse dig