Kunne du tænke dig at blive guidet og ført igennem hestens non-verbale kommunikation, så du kan forstå din hest bedre?

Så du bliver helt skarp til at aflæse graden af din hests stressniveau eller veltilpashed?

Eller hvad med Scentwork (nosework), og hvordan hestens medfødte talent for at opfange og følge forskellige dufte også kan give gode bonuseffekter som nedsat stressniveau og afspænding i kroppen?

Så er denne 3-dages workshop for dig!

Om Calming Signals:

Den norske hundetræner Turid Rugaas opdagede disse signaler, som hun kaldte Calming Signals hos hunde, og adfærdsforsker Rachaël Draaisma har forsket i Calming Signals hos heste.

Hundredvis af videoer af tamheste af forskellige racer i interaktion med mennesker, eller med mennesker på op til 20 meters afstand fra heste, ligger til grund for Rachaël Draaismas forskning. Situationer som heste, der blev sadlet op, striglet, sluppet løs på ridebanen, ført for hånd, vist frem under rytter og så videre.

Disse videooptagelser danner grundlaget for undersøgelsen, der førte til beskrivelsen af 20 beroligende signaler, som heste bruger til at mildne hinanden og berolige sig selv, for at bevare et positivt socialt klima og undgå negative konfliktoptrapninger i flokken.

Eksempler på Calming Signals

Hesten blinker, kigger væk, halvt lukker øjnene, tygger, gaber, drejer hovedet væk…

Undersøgelserne førte også til beskrivelsen af 10 kommunikationsstiger, der repræsenterer måder, hvorpå en hest kan interagere med stimuli omkring dem. Hvert trin på stigen repræsenterer et spændingsniveau, og kommer til udtryk som funktioner og adfærd, hvilket gør dem til et værdifuldt værktøj til at vurdere din hest og se, om mulig spænding hos din hest er aftagende eller stigende.

Om Rachaël Draaisma:

Rachaëls formål og ønske med forskningen er at berige hestes liv. Hun er uddannet fra Radboud University i Nijmegen, Holland. Hun har altid levet med og haft en passion for hunde og heste. I 2002 besluttede hun at gøre det til sit erhverv. Rachaël opnåede flere diplomer og begyndte derefter at arbejde som træner og adfærdskonsulent, først med hunde og senere med heste.

I 2013 gennemførte hun TR (Turid Rugaas) International Dog Trainers Education kursus. Under Turids mentoropsyn begyndte hun at studere de beroligende signaler fra heste, filme tamme heste og analysere det resulterende materiale.

Undersøgelsen greb om sig og førte til et komplet fokusskifte fra hunde til heste. Det førte også til udgivelsen af bogen ”Language Signs and Calming Signals of Horses” samt bogen ”Scentwork for horses”.

Kom med og få et større “ordforråd” med din hest.

Din hest vil elske dig for det ❤️

Køb billetter til en eller flere dage her

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

en_US